A magyar egészségügy napja

2024.06.28. 14:40

Elismeréseket adtak át a Semmelweis-napi ünnepségen

Semmelweis Ignác születésnapja a magyar egészségügy napja is egyben. A PTE Klinikai Központ vezetése a Semmelweis-nap alkalmából kitüntetéseket adományozott azon dolgozói elismerésére, akik kiemelkedő munkájukkal az intézménynek jó hírnevet szereztek, a klinika fejlődése, elismertsége érdekében elévülhetetlen érdemekkel rendelkeznek.

Tóth Viktória

Fotó: Csortos Szabolcs

A PTE tájékoztatása alapján a KK 30 klinikai betegellátó egységének és az elmúlt időszakban integrált négy városi intézményének – Harkányi Termál Rehabilitációs Kórház, Komlói Kórház, Mohácsi Kórház, Szigetvári Kórház - több mint 5000 munkatársa, valamint a területi védőnők közül 112 fő részesült különböző kitüntetésekben.

Pro Patiente díjat adományoztak sok éven át végzett, kiemelkedő gyógyító, diagnosztikai, megelőző és innovációs tevékenységéért Nyárády Józsefnek a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika emeritus professzorának, Kasza Gábornak az Érsebészeti Klinika egyetemi adjunktusának és Goják Ilonának a Szívgyógyászati Klinika klinikai főorvosának.

Az idei évben első alkalommal köszöntötték a KK egyes klinikáinak és intézeteinek az előző Semmelweis-nap óta újonnan, vagy újra kinevezett vezetőit: Hadzsiev Kinga egyetemi docenst, az Orvosi Genetikai Intézet igazgatóját, Jancsó Gábor egyetemi tanárt, az Érsebészeti Klinika igazgatóját, Kádárné Dr. Lengyel Zsuzsanna egyetemi docenst, a Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika igazgatóját, Reuter Gábor egyetemi tanárt, az Orvosi Mikrobiológiai és Immunitástani Intézet igazgatóját, Szanyi István egyetemi docenst, a Fül- Orr- Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinika igazgatóját, és Tényi Tamás egyetemi tanárt, az Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika igazgatóját.

Árpádházi Szent Erzsébet Emlékérmet adományoztak Szabó Attiláné, Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika ápolásszakmai igazgató-helyettese részére több mint három évtizeden át a betegellátás és az ápolástudomány területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért. Árpádházi Szent Erzsébet Emlékoklevelet vehetett át Holler Emese, a Sebészeti Klinika osztályvezető ápolója, Kapuvári Csabáné, az Onkoterápiás Intézet szakápolója és Sándorfi Zoltánné, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet diplomás ápolója. Elnöki Dicséretben a KK 105 munkatársa részesült munkája elismeréseként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!