Hétvégi programok

2024.02.08. 15:43

Itt mindenki megtisztulhat - Nagyböjti lelki délutánok indulnak

Folytatva a 2023. nagyböjtjében útjára indított hagyományt, idén is lelki délutánokat rendez egyházközségeiben a Pécsi Egyházmegye február 17. és április 21. között. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is 11 településen várják majd a híveket a nagyböjti újjászületés jegyében - a lelki délutánok mottója: Újjá kell születnetek! (vö. Jn 3,7).

A programok mindig szombatra, illetve vasárnapra esnek, és helyszínei a következők: Siklós, Tamási, Szigetvár, Dombóvár, Bonyhád, Szászvár, Mohács, Szekszárd, Bátaszék, Pécs és Paks. A Pécsi Egyházmegye tájékoztatója szerint a lelki délutánok mindenütt azonos módon épülnek fel, azaz 14.30-kor lelkigyakorlatos előadással kezdődnek, majd a 18 órakor kezdődő szentmisével zárulnak.

- A program keretében az előadásokon túl elmélkedéseken, illetve szentmisén vehetnek részt az érdeklődők, továbbá minden helyszínen Felföldi László főpásztori üzenettel fordul a hívekhez, közösségekhez. Az elmélkedéseket és az előadásokat az egyházmegye papjai, illetve világi meghívott szakemberek tartják, és az alkalmakat püspöki szentmise zárja. Az egyes helyszíneken folyamatos gyónási lehetőséget biztosítanak

 - közölte a Pécsi Egyházmegye. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában