Várják a határvadászokat

2023.10.08. 16:40

Államhatárunkat védhetjük, hogyha jelentkezünk

Czeczon Enikő

Fotó: Kiss Annamarie

Újabb helyszíneken népszerűsítették a Baranya vármegyei toborzók a szerződéses határvadász hivatást.  

Összesen húsz helyszínt látogatott meg a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság toborzócsoportja az elmúlt időszakban, hogy népszerűsítsék vármegyénkben a szerződéses határvadász képzést. Ezen a tanfolyamon a speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó új állománycsoport tagjait képezik ki. 

A tájékoztatást végző csoport információt nyújtott az érdeklődőknek a jelentkezés feltételeiről, a felvételi eljárásról és a leendő szolgálati feladatokról, amelyek között szerepel többek között az államhatáron történő illegális belépési kísérletek megakadályozása.  

A helyszíneken szórólapokat osztottak az érdeklődőknek, valamint segítséget nyújtottak a jelentkézi nyomtatványok kitöltéséhez.  

Erről a hivatásról bővebb információ olvasható a police.hu honalapon, valamint a Legyél Te is Rendőr Facebook-oldalon folyamatosan frissítik a tartalmakat, hogy még szélesebb körben ismerkedjenek meg a leendő határvadászok ezzel a foglalkozással.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában