Vallomással is felér

2023.03.13. 16:54

Miniszteri könyvbemutató az amerikai géniuszról

Csák János Amerikai géniusz című könyvét mutatja be a Mathias Corvinus Collegium Pécsi Képzési Központjának (Czinderi u. 6.) március 16-án, csütörtökön 17 órakor kezdődő előadásán.

Sz. Zs.

Az üzletember-kutató, jelenleg kulturális és innovációs miniszterrel Gladden Pappin, az MCC vendégoktatója beszélget a tágabban értelmezett amerikai álomról.

Amerikában a jobbítási, kaland-, hatalom- és nyereségvágytól fűtött vezetők a gyakorlati észszerűség alapján alakítják a szabadság, a törvény előtti egyenlőség és az igazságosság politikai rendjét. Csák János könyvében és előadásában az e teljesítmény mögött rejlő állandó és maradandó szellemi jelenséget és lelki örökséget, az amerikai géniusz mibenlétét és történetét vizsgálja.

A vallomással is felérő esszé hitet tesz amellett, hogy az amerikai ideálok kifejezik azt a reményt, amely szerint az ember a közösségének tagjaként kibontakoztathatja tehetségét, élvezheti szorgalma gyümölcsét, illetve van értelme az életének és erőfeszítéseinek.

Az előadás angol nyelvű, de tolmácsolással; ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ az MCC Facebook-oldalán olvasható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában