Dolgoznak az egyetemi borbirtokon

2022.09.08. 11:30

Szüretelnek a pécsi színészek - a borászok pedig színpadra állnak?

M. R.

A bor és a kultúra összefonódása több száz éves hagyomány. A Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Egyetemi Borbirtok, a bor és kultúra helyi „házasítói” 2022 tavaszán teremtettek hagyományt azzal, hogy először a színház történelmében kiválasztották és bemutatták a SzínHáz borait. A Pécsi Egyetemi Borbirtok Rozé 2021 és Summa Pinot Noir 2019 nyerte el azt a szerepet, hogy a SzínHáz borai és a színház közönségének kedvencei legyenek.

Az ősz mindkét intézmény életében az év legizgalmasabb időszaka: kezdődik az évad, egyúttal kezdődik a szüret is.

Az együttműködő partnerek eljátszottak a gondolattal, mi lenne, ha szakmát cserélnének a játék kedvéért? Mi történik, ha a borász a színpadra áll, a színész pedig szüretel?

A választás utóbbira esett. Szeptember 11-én vasárnap tehát szürettel folytatódik az együttműködés, a 2022-es SzínHáz Rozé alapanyagát maga a színházi társulat indítja útjára a borrá válás útján. A Pécsi Nemzeti Színház csapata délután 15 órától maga szüreteli és dolgozza fel a termést Ipacs Szabó István főborász szakmai vezényletével a Kutatóintézet Pázmány Péter utcai szőlőbirtokán. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában