Közös szüretet szerveztek

2022.09.13. 10:30

Szőlőt is tapostak a színészek a hétvégén

Szeptember 11-én, vasárnap a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Egyetemi Borbirtok együttműködése jegyében szüreteltek a teátrum színészei és munkatársai a Kutatóintézet Pázmány Péter utcai szőlőbirtokán.

M. R.

Fotó: Csortos Szabolcs

Ipacs Szabó István főborász szakmai vezényletével a résztvevők pincesétán és szőlősétán ismerkedhettek meg a bortermelés különlegességeivel, illetve a génbank legexkluzívabb fajtagyűjteményével, régi és új szőlő- és borfajtákkal, de mustot és bort is kóstolhattak.

A színház dolgozói ezt követően a színház egyik borfajtájának választott 2022-es SzínHáz Rozé alapanyagát saját kezűleg (illetve saját lábbal) indította el a borrá válás útján. Maguk szüretelték ugyanis a hozzá szükséges szőlőtermést, majd hagyományosan lábbal taposták a begyűjtött gyümölcsöket.

A két intézmény együttműködése jegyében kiválasztott színház borai a közönség számára a színházi büfében is elérhetőek lesznek. A tavalyi évadban indult kezdeményezés a pécsi értékek képviselete mellett a kultúra és a bor kapcsolatának szerepét is hangsúlyozza. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában