tragédia

2019.09.27. 11:47

Elhunyt Szekó József, Mohács polgármestere

Szekó József 64 éves volt. A Mohácsi Újság.hu közölte a tragikus hírt.

forrás: Mohácsi Újság.hu

A lapnak a városházi forrásai megerősítették a tragikus hírt: elhunyt Szekó József, Mohács polgármestere.

A mohácsi városháza pénteken délelőtt közleményt adott ki:

„Mohács Város Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala megrendülten tájékoztatja a közvéleményt, hogy Szekó József Polgármester Úr 2019. szeptember 27-én, a mai napon, tragikus körülmények között elhunyt.

Szekó Józsefet Mohács Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés.”

1998 októbere óta vezette Mohácsot polgármesterként, 2010 és 2014 között a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának tagja volt, a Baranya megye területi listáról szerzett mandátummal. A kormánypárti politikust korábban polgármesterjelöltként nyilvántartásba vették az október 13-i önkormányzati választásra.

Nagyjából egy évvel ezelőtt írtuk meg, hogy Szekó József, Mohács polgármestere 1998. október 18-án tette le hivatali esküjét. Az akkor adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, újabb húsz évben már nem gondolkodik, esetleg még egy polgármesteri ciklust vállal.

„A polgármesterség is egy szakma, amit sehol nem tanítanak, s valóban csak a gyakorlatban lehet elsajátítani. Amikor a négy év, amit vállaltam, lejárt, az elképzelések negyedét sem valósítottuk meg, ezért a folytatás mellett döntöttem, s ebből lett mostanra a húsz év.” – nyilatkozta akkori interjújában.

További részletek hamarosan a Mohácsi Újság.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában