Szél is lehet

2024.08.02. 07:40

Elszórtan számíthatunk záporra és zivatarra is pénteken

Bama.hu

Fotó: MC MEDIASTUDIO

A fátyolfelhőzet mellett időszakosan erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Elszórtan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél helyenként megélénkül. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 29 és 34 fok között várható.

Szombat

Általában derült vagy gyengén felhős, napos idő valószínű, de északkeleten erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Ott szórványosan várható záporeső, zivatar, máshol csak egy-egy zápor, zivatar lehet. Az északnyugati, északi szél megélénkül, sokfelé megerősödik. Hajnalra 13 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet, délután 26, 32 fok lesz.

Vasárnap

Sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel északon, északnyugaton. Helyenként megélénkül az északnyugati, északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

A hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!