Óvatosan a napozással!

2024.07.28. 08:00

Örülhetnek a nyaralók: sok napsütésre számíthatunk

Bama.hu

Fotó: csikiphoto

A felhőtlen időt követően északnyugat felől szakadozóban lévő frontális felhősáv érkezik, amely délkelet felé vonulva nagyrészt fel is oszlik, így összességében sok napsütés várható. A nyugati, délnyugati megyék mellett északon, északkeleten valószínű kevés helyen zápor, zivatar. A front mögött egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, és átmenetileg több helyen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 38 fok között várható, délutántól északnyugat felől elkezd csökkenni a hőmérséklet.

Hétfő

Derült, napos idő várható, helyenként kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A minimum-hőmérséklet 11, 21, a maximum 26, 32 fok között lesz.

Kedd

Derült, napos, száraz időre van kilátás. Az északi szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali 9, 17 fokról 26 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!