Perzsel a nap

2024.07.07. 07:40

Igazi forróság: napról napra melegszik az idő

Napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel.

Bama.hu

Délutántól néhol zápor előfordulhat, az északnyugati határnál zivatar is lehet. Az általában déli, délnyugati irányú szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 36 fok között várható, az északnyugati határ közelében kicsit hűvösebb lehet az idő.

Hétfő

Napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, de főleg hazánk északi, északkeleti területein néhol előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül az északi, északkeleti szél. Hajnalban általában 16, 22 fok várható, de az északi völgyekben, illetve a homokhátságokon hűvösebb is lehet. Délutánra 29, 37 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Kedd

Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 14 és 22, a maximum 30 és 37 fok között alakul.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!