Időjárás

2024.06.28. 07:40

Pénteken még eshet, de hétvégére visszatér a kánikula

A hidegörvény, amely a napokban a záporokat, zivatarokat okozta pénteken kelet felé mozdul és gyengül, így főként a Dunától keletre pattanhatnak ki hevesebb csapadékgócok. Legkisebb számban a Délnyugat-, Nyugat-Dunántúlon valószínű zápor, zivatar. Hétvégére átmenetileg csökken a csapadékhajlam, és melegszik az idő – olvasható a met.hu előrejelzésben.

Bama.hu

Időjárás: fontos, hogy tudjunk előre tervezni.

Fotó: Tanja Luther

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Péntek

A sok napsütés után délután elszórtan fordul elő zápor, vagy zivatar a gomolyfelhőkből. 30 fok körüli kánikula lesz. Gyenge marad a légmozgás.

Szombat

Igazi strandidő lesz sok napsütéssel. Inkább csak keleten fordulhat elő néhol frissítő zápor, zivatar. 30-35 fokos, országos hőség várható.

Vasárnap

Sok napsütésre számíthatunk, csak kevés felhő jelenik meg az égen. 35 fok körüli forróság alakulhat ki, délen akár 37-38 fok is lehet.

Hétfő

Hidegfront érkezhet erős széllel, elszórt záporokkal. Felfrissül a levegő: 25-32 fok közé csökkenhet a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia 

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!