Agrárfórum

2024.08.06. 10:15

Szerdán veszi kezdetét a Mezőgépnapok Szentlőrincen

Jusztin Levente

Fotó: Laufer László

Augusztus 7-én szerdán veszi kezdetét a Szentlőrinci Mezőgépnapok, ahol ingyenesen informálódhatnak a mező- és agrárgazdasági gépekről az érdeklődők. A két napra szervezett fórumokon számos érdekességet tudhatunk meg az aktuális fejlesztésekről, tervekről és problémákról.

A kiállított gépeket mindkét nap megtekinthetik a látogatók a Szentlőrinci Rendezvény Centrumban. Működés közben is megfigyelhetjük a szerkezeteket, amelyeket egy kialakított szántóföldi bemutató területen láthatunk.

A Kistermelők Háza ad otthont szerdán a Kiskérődző Ágazati Fórumnak tíz órától, ahol az ágazat jelenlegi helyzetéről, megújuló technológiáiról és egyéb kérdéses téma megválaszolásáról lesz szó. Fél 12-kor kerekasztal-beszélgetés indul az előadók vezetésével. Ezen kívül további szakmai beszélgetésen vehet részt minden érdeklődő.

A Szentlőrinci Gazdaképző Program keretén belül a talaj-növény rendszer működését mutatják be.

A fórumon  ismert és elismert szakemberek szólalnak meg a témával kapcsolatban. A témák között találjuk Szentlőrinc talajföldrajzi környezetének bemutatását (Félegyházi Fruzsina), a talajélet feltételeit (Szabó István), termesztett növények működését (Dóczi Balázs) és a növényi stressz élettant (dr. Jakab Gábor).

Szerdán és csütörtökön is délelőtt kilenc órakor nyitja meg kapuit a rendezvény, a köszöntőket követően fél 10-kor indulnak a programok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!