Két ütemből áll a beruházás

2024.06.28. 18:38

Letették a bólyi Ipari Parkban épülő új üzemcsarnok alapkövét

Június 28-án ünnepélyes alapkőletételt tartottak a Bólyi Ipari Parkban, ahol egy új üzemcsarnok építése veszi kezdetét. A 375 millió forintos beruházás része a „Bólyi Ipari Park fejlesztése V. ütem” projektnek, mely TOP PLUSZ pályázat keretében kerülhet megvalósításra.

Mohay Réka

A projekt két fő ütemből áll. Az elsőben egy 1660 négyzetméteres, univerzális üzemcsarnokot alakítják ki, amely későbbi bővítések lehetőségét is magában foglalja. A második ütem során pedig az ipari park területe tovább bővül 29 hektárral, illetve az alapvető infrastruktúrát is kiépítik, beleértve a víz-, szennyvíz-, gáz-, áram-, optikai- és úthálózatokat.

Bóly, üzemcsarnok, alapkőletétel, ipari park
Sor került a bólyi Ipari Park bővítését elindító, új üzemcsarnok alapkőletételére 
Fotó: Monyoródi Levente

Hárs József, Bóly polgármestere elmondta, az ipari park fejlesztése rendkívül fontos a településen, ugyanis a jelenlegi 63 hektáros terület már majdnem teljesen betelt. Az önkormányzat célja egy vonzó, befektetőbarát gazdasági környezet kialakítása, hogy további vállalkozások települjenek ide.

Fotó: Monyoródi Levente

A teljes projekt költségvetése 800 millió forint, amelyet a Széchenyi Terv Plusz program keretében finanszíroznak.

Az ünnepélyes alapkőletételre péntek délelőtt került sor, ahol Hárs József polgármester mellett dr. Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a résztvevőket. Egy időkapszulát is elhelyeztek, a jövő generációi számára.
 

Fotó: Monyoródi Levente

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!