Krimi

2 órája

Újabb nyomasztó titok derült ki a a Szicíliánál elsüllyedt luxusjachtról

Szupertitkos adatokat rejthet a hajó széfje.

MW

A Bayesian

Forrás: MTI/EPA/Perini Navy Press Office

Az üzletember szuperjachtja, a Bayesian 700 méterre a szicíliai Porticello partjaitól állomásozott, amikor augusztus 19-én hajnalban egy tornádószerű viharban elsüllyedt. A tragédia idején összesen 22 személy tartózkodott a fedélzeten, közülük heten nem élték túl a katasztrófát. A halálos áldozatok között volt Mike Lynch üzletember és 18 éves lánya is.

Nemrégiben a híroldal arról számolt be, hogy egy felfedezésnek köszönhetően, fordulat következhet be a luxusjachttal kapcsolatos nyomozásban, mivel a vízimentők kulcsfontosságú információkat tárolható videófelügyeleti berendezéseket találtak meg.

Most pedig ismét újabb hírek érkeztek a nyomozásról. A CNN azt írja, hogy hajót vizsgáló búvárok fokozott biztonságot kértek a hajó roncsaihoz, mivel úgy vélik, hogy szupertitkos információkat tartalmazhat az a vízhatlan széf, amely a hajó fedélzetén van.

A népszerű lapnak azonban több forrás is megerősítette, hogy a külföldi kormányokkal kapcsolatos fontos adatokat tárolhat a széf. Az egyik forrás szerint a roncsokban található széfek két szupertitkosított merevlemezt őriznek, amelyek szigorúan titkosított információkat, köztük jelkódokat és más érzékeny adatokat tárolnak.

Mint kiderült, a helyi hatóságok korábban attól tartottak, hogy széfekben olyan drága ékszerek és egyéb értékes tárgyak lehetnek, amelyek majd a roncsokhoz vonzzák a tolvajokat. Azonban már attól félnek, hogy a merevlemezeken tárolt információk, a külföldi kormányok, köztük Oroszország és Kína számára is érdekesek lehetnek. Ezért fokozott biztonságot rendeltek el a hajóhoz, amit nemsokára kiemelhetnék a tengerfenékről.

Úgy tudni, hogy Lynch sosem bízott a biztonságos adattárolásban, ezért vitte minenhova, még a hajóra is magával a lemezeket - írja a tenyek.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!