Jegyzet

1 órája

Megvan a válasz

Az elmúlt öt évet lehetett lezárni a kertvárosi választókerületben tartott időközi választással. Ténylegesen már júniusban kialakultak az erőviszonyok: akkor a városvezető baloldal koalíció elveszítette azt az erőfölényét, amit emberkedésként is jellemeztek a pécsi politikai erőtérben.

Bóka Máté Ciprián

Ennek az attitűdnek valójában a város látta a kárát, az önkritika nélküli, lejáratosokkal operáló, Facebook-munkát előtérbe helyező városvezetés évekig elsősorban a saját holdudvarának a kistafírozásán ügyködött. A lényegi dolgokban, mint például a beígért akvapark esetében, egy kapavágás sem történt. 

Ennek a "munkának" az élén Péterffy Attila pécsi polgármester állt, aki kapott még öt évet, viszont a hátországára nemet mondtak a választók. Helyettük a jobboldaliakra és a kisebb formációkra szavaztak. 

Bár nem lehet előre megjósolni, de várhatóan az MKKP és a Mindenki Pécsért Egyesület a baloldallal tart; annyira nem akarták leváltani Péterffyt, hogy nem is volt polgármesterjelöltjük. Velük szemben a Fidesz-KDNP-ÖPE áll majd, valamint a Mi Hazánk vélhetően is inkább erre az oldalra húzhat – igaz, erős kritikai állásponttal és ügyek mentén politizálva. A legerősebb pozíciót viszont a vasárnapi választás eredményétől függetlenül is a Tiszta Kezek Egyesület foghatta meg, hiszen a jobboldallal és a baloldali koalícióval szemben is erős kritikával éltek eddig is. Izgalmas időszak jön.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!