Krimi

2 órája

Több mint egy hónapja kórházban van az a 2 éves kislány, akinek a nagypapája meghalt Vépnél

Ketten meghaltak Vép közelében egy balesetben még augusztus elején: egy kislányt mentőhelikopter szállított kórházba kritikus állapotban. Most az anyukája a kórházban elmesélte, hogy mi történt velük a tragédia óta.

MW

Augusztusban Vépnél történt halálos baleset

Forrás: vaol.hu / Horváth László

Folyamatosan javul annak a kétéves kislánynak az állapota, aki augusztus elején nagypapájával szenvedett súlyos autóbalesetet Vépnél. Az anya, a nap 24 órájában a zalaegerszegi kórházban a kislányával van. Bernadett a Vas Népének mondta el, miként telnek a napjaik.

Nagyon bíztam benne, hogy erre a hétvégére, ha csak pár napra is, de hazamehetünk. Sajnos erre most nem volt lehetőség 

– olvasható az exkluzív interjúban a vaol.hu-n, amit az anyukával készített a hírportál a zalaegerszegi kórházban.

– Sok elintéznivaló lenne otthon, a házkörül. Jó lenne végre a saját ágyunkban aludni a kislányommal. 

Augusztus 9-e óta kórházban vagyunk, jólesne kicsit kimozdulni, szusszanni egyet. A lányom egyre jobban van, gyógyulnak a sérülései. De még mindig gyógyszert kell szednie.

– Szegénykémnek, több csontja eltört a kezén, a lábán, megsérült a feje. Talán nem is emlékszik a történtekre.

Mostanában egyre többször keresi a nagypapáját. Próbálom elmagyarázni neki, hogy ő már felköltözött az angyalkákhoz.

- Azon, a végzetes augusztusi napon édesapám nálunk volt, aztán a lányommal előbb elindultak hozzájuk Bozzaiba, mint én – idézte fel Bernadett. – A biztonságra nagyon ügyelt, mielőtt elindult, mindig bekötötte a gyerekülésbe az unokáját. Akkor is így tett! Egy kicsivel később indultam utánuk, amikor Szombathelyen a vépi körforgalomhoz értem, eltereltek a rendőrök. Még rá is néztem a mentőhelikopterre, de a legrosszabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy a kislányommal emelkedik a magasba. Aztán, hazaérve kaptam a felfoghatatlan hírt, édesapám az egyik áldozat. Tudtam, erősnek kell lennem, annak ellenére is, hogy az elmúlt időszakban több szörnyűség is történt az életemben. A baleset után a lányomat a győri kórházba szállították, majd, amikor már jobb lett az állapota, Zalaegerszegen folytatódott a rehabilitáció.

Nagyon remélem, már csak egy hónap, és végleg hazamehetünk. Egyedül vagyok, mindent magam csinálok. A testvérem, amikor teheti meglátogat.

A közösségi médiát figyelve hozzám is lejutnak a hírek. Sokat köszönhetek a Vasivíznek, ahol édesapám dolgozott és nekem is ez a cég a munkahelyem. Jól esett a bozzaiak összefogása.

A településen jótékonysági sportdélutánt szerveztek a Vép és Szombathely között történt tragédiában balesetet szenvedett két és féléves kislány megsegítésére. Meghaladja az egymillió forintot az összegyűlt pénz. – Bozzai lakos volt a tragédia egyik áldozata. Mögötte ült a kis unokája, akinek a családja bár nem a falunkban él, mégis úgy éreztük, érintettek vagyunk. A felhívásunkra rengeteg felajánlás érkezett mind a programszervezésben, mind egyéb segítségben – mondta akkor Héra-Csizmadia Fanni, Bozzai polgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!