Az ázsiai konyha szerelmeseinek kincs ez a város

Jusztin Levente

Egyre többször hallok olyan internetes boltokról, ahonnan lehet vásárolni olyan termékeket, amik az átlagos magyar üzletekben nem találhatóak. Ezek kifejezetten bizonyos termékekre specializálódott boltok, legyen szó műszaki cikkekről, vagy éppen egy bizonyos sportágról. 

Az élelmiszereknél is rengeteg ilyen található. Bár Európában szabadabban mozgunk, de sokan távolabbra nem tudnak eljutni, vagy éppen macerás hazahozni bármilyen terméket messziről. Hiánypótló tehát az a törekvés, hogy nyíljanak olyan kisebb boltok, ahol kaphatóak az ázsiai konyhában található fűszerek, összetevők, egyéb alapanyagok.

Én kifejezetten szeretem az ázsiai konyhát, rengeteg olyan recept alapján főzök, amihez elengedhetetlen néhány olyan összetevő, amit szinte csak itt kaphatok meg. Sok bevásárlóközpont rejt néhány ázsiai kincset, de más a minősége, ha egyáltalán éppen készleten van. Ázsiáért rajongóknak tehát egy igazi aranybánya egy ilyen tematikájú bolt, mert a fentieken túl péládul kipróbálhatunk olyan édességeket is, amik nem a megszokott ízben támadnak. Korábban testvérem rendelt olyan meglepetésdobozokat, amelyekből mindig valamilyen ázsiai finomság került ki. Mindig külön családi eseménynek számított ezeknek a kóstolása, manapság pedig könnyebben tudunk egymásnak vásárolni ilyeneket, hála a tematikus ázsiai kisboltoknak.