Légy nyitott: a finom borok és a kedves felszolgálás a siker kulcsa

Jusztin Levente

Felmegy ez a busz? - jött a kérdés egy férfitól. A sofőr válasza csak annyi volt, nagyon könnyen, hisz régi technikából rakták össze a járgányt.

A Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincéket évről évre rengetegen látogatják. Nagy tudomány nem kell a sikerességéhez, tényleg csak régi technika. Finom borok, kedves felszolgálók, ez pedig garantálja a kiváló hangulatot.

A kiutazás is egy igazi élmény, hisz a vonaton meleg van és kevés hely. 

Leszállunk Palkonyán, óriási sor a bejáratnál, de senki sem türelmetlen, nyugodtan várakozik. Megkapjuk a poharunkat, onnan pedig nehéz nem belebotlani olyan részbe, ahol ne történjen valami izgalmas. Az első pohár bor után cimboráim koncertjét hallgathattam, miközben észrevettem, hogy rég nem látott barátokkal ülök egy helyen. Az előre le nem beszélt találkozások sora folytatódott, mivel egy számomra kedves baráti társasággal is találkoztam. A pincészetek nyitottságát kihasználva újabb zenésztársakhoz kalauzolt a jó hangulat, majd utána a hegyre vitt a tőkék közötti útszakasz egy újabb társasághoz. Így azonnal kínálkozott több lehetőség is, merre menjek tovább.

Jellemző ez erre az alkalomra, hogy nem lehet betelni az impulzusokkal. A hangulat és az élmények mindig várnak, a programokat valóban ízlésesen, mértékkel színesítik, a minőségi borra pedig valóban legyünk büszkék, hisz ez annyira időtálló, mint a hegyre közlekedő narancssárga busz.