Hiénák?

1 órája

Taxisok okoznak bosszúságot - írja olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Kallus György

A taxisok Budapesten egészen furán, mondhatni felháborító módon viselkednek. Eredetileg nem akartam megírni ezt a történetet  - gondolván, kit érdekel egy pesti sztori -, de minap a barátnőm hasonló budapesti "élményről" számolt be, ezért másképp döntöttem.

taxisok hiénák
A taxisok árai követhetetlenek, és nem is mindig vállalják a fuvart
Forrás: MW

 

 

Pár napig vendégem volt egy régi ismerősöm. Sajnálatos módon az egyik pécsi séta alkalmával egy lépcsőn megbotlott, kifordult a bokája. Az orvosi ellátást követően bokarögzítőt kapott és a biztonság miatt legalább "félkezes" mankót ajánlottak. Mivel úgyis volt elintéznivalóm Budapesten, elhatároztam, hogy hazautazásakor segítek a vonatra fel- és leszállásnál, Pesten meg majd taxival haza tud menni. Megérkezéskor esett az eső, ezért örömmel láttuk, hogy a Keleti pályaudvar Kerepesi úti oldalnál négy taxi is állt a droszton. Amikor az elsőhöz odaléptünk, a taxis megkérdezte a címet, majd közölte, nem tudja elvinni az ismerősöm, mert rendelésre jött. (Akkor miért kérdezte, hogy hova akar menni ?) A többivel ugyanígy  jártunk, ott álltunk négy taxi mellett zuhogó esőben, és egyikük sem vállalta a fuvart.  Fölháborodva mondtam, hogy az illetőnek nem viccből van mankó a kezében és ha ők nem akarják elvinni, legalább hívjanak oda egy olyan taxist, aki erre hajlandó. Erre az egyik közölte, na jó, egy tízesért elviszem. Amikor az ismerősöm megjegyezte, hogy máskor ezért a távolságért eddig maximum ötezret fizetett, a taxis leereszkedő, pökhendi stílusban közölte, ennyi az ár, döntse el akarja, vagy nem. (Kiszolgáltatott helyzetében, más választása nem lévén persze, hogy akarta.)

A pesti taxisokat hiénáknak is nevezik

Itt Pécsett az utóbbi időben többször vettem igénybe taxi szolgáltatást. Soha egy alkalommal sem tapasztaltam még hasonlót sem. Kedves pécsi taxisok! Maradjatok továbbra is tisztességesek, becsületesek, ne utánozzátok pesti kollégáitokat, akiket a köznyelv úgy hív: taxis hiénák. 

Sarok Zsuzsa

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!