Postabontás

2024.09.06. 21:00

Ez döbbenet! Tényleg csak a büntetésre hajt a közterület-felügyelet?!

Fotó: BUS CSABA

Bokaszalag szakadást szenvedtem a nyáron, gyógytornára járok hetek óta Pécsre, a MÁV rendelőintézetbe, a Szabadság utcába. Vidékről autózok be minden alkalommal - miután minden lépés komoly fájdalommal jár, ezért közlekedek inkább autóval, és nem autóbusszal. A sérülésem szerencsére a vezetésben nem akadályoz. 

Aki a MÁV rendelőbe jár, pontosan tudja, hogy mennyire nehézkes a környéken a parkolás. Én minden alkalommal a Heim Pál utcában hagyom az autóm, elsétálok az automatáig, megveszem a parkolójegyet, azt visszahelyezem a szélvédő mögé, majd megyek a kezelésre. Ezen a héten csütörtökön viszont késésben voltam. Időben  indultam el otthonról, Pécsett azonban akkora volt a forgalom, hogy a Siklósi úti temető felső sarkától a sírkert másig végéig tartó szakaszon lépésben lehetett csak haladni, 25 perc alatt tettem meg ezt a távot. Ennek következtében nyolc perces késésben voltam. Ami miatt nagyon szégyelltem magam, én ugyanis olyan ember vagyok, aki nem szeret elkésni sehonnan, tiszteletlenségnek tartom, ha valaki nem pontos. A szokásomnak megfelelően ezúttal is a Heim Pál utcában parkoltam, majd kiugrottam a kocsiból - már amennyire ezt a lábam állapota lehetővé tette - és sántikálva igyekeztem befelé a gyógytornászhoz. Eszembe se jutott, hogy parkolójegyet váltsak, annyira fókuszáltam arra, hogy a lehető legkevesebb legyen a késésem. Csak arra tudtam gondolni, hogy minél előbb célba érjek. 

Fél órás volt a kezelés, mire kiértem, mikuláscsomag fogadott a szélvédőn. Nem a 2400 forint bosszant, amit büntetésként fizetnem kell, hanem az eljárás. A közterület-felügyeletnek reggel nyolc órakor az a legfontosabb dolga, hogy egy rendelőintézet környékén büntessen? Mozgásomban én is korlátozott vagyok a sérülésemből kifolyólag, mégse tudok a bejárathoz legközelebb eső helyen leparkolni, de ezt még valahogy elfogadja az ember. Azt viszont nem értem, hogy ilyen esetben egy orvosi igazolással miért nem lehet azt igazolni, hogy vidéki vagyok, kezelésre járok, és elérni egy ilyen papírral azt, hogy legalább addig, amíg bent vagyok a rendelőben, ingyen parkolhassak a környéken. Sérelmezem, hogy mozgásukban korlátozott emberek nem kapnak ilyen jellegű átmeneti felmentést a parkolási díj megfizetése alól. 

Azt is gondolom, hogy a rendelőintézetek környékén sok büntetést tudnak kiosztani a közterület-felügyelők, és ezt bizonyára ők is pontosan tudják - biztos mindenki járt már úgy, hogy időpontra ment ugyan egy vizsgálatra, mégis hosszasan várakoznia kellett. Ilyenkor vagy kiszaladgál a beteg a váróteremből, hogy a parkolójegyét meghosszabbítsa - kockáztatva, hogy éppen az idő alatt fogják behívni -, vagy beletörődik abba, hogy ha nincs szerencséje, megbüntetik. Igazán lehetnének elnézőbbek az egészségügyi intézmények környékén a közterületesek. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!