Kézilabda

2024.09.16. 11:47

A Siklós végig irányítva nyerte a baranyai rangadót

Kvanduk Bence

Forrás: PTE PEAC

Rangadóval indult a férfi kézilabda NB II. 2024/2025-ös idénye, hiszen az MK Pelikán-Siklós KC az Expressz Zálog Mecseknádasdot fogadta. A találkozó a hazaiak akarata szerint alakult, s így meg is tartották a két pontot. Eközben a PTE-PEAC a Hőgyész rajtját tette tönkre meggyőző teljesítménnyel.

Ugyan a nőknél is most rendezték az első fordulót, a PEAC együttese már negyedik pontját szerezte, mivel egy előrehozott találkozót már behúzott. Ezúttal a Szekszárdot simázták le az egyetemisták.

MK Pelikán-Siklós KC–Expressz Zálog Mecseknádasd 29–25 (16–11)
Férfi kézilabda NB II., E-csoport, 1. forduló. 
Siklós: Dencs B. – Kollár 4, Nagy Á. 4, Virág 2, Temesvári 8, Szenttamási-Nagy 2, Kovács R. 5, Csere: Kiss B. (k), Szabó Zs., Batta, Katona 2, Szabó B., Mosdósi, Szakács, Pozsonyi, Fekete Z. 2. Edző: Borbandi István. 
Mecseknádasd: Vanyek – Beck 6, Frey 4, Gelb 9, Metcz, Sinkó 3, Bálint 1. Csere: Fekete B. (k), Lőrincz 1, Molnár Cs. 1, Zuder, Nyers, Vicze. Edző: Frey Tamás.
Borbandi István: – Szinte végig a mi akaratunk érvényesült. Volt egy mély gödör, amiből nehezen, de kimásztunk.
Frey Tamás: – A mérkőzés utolsó tíz percében kézilabdáztunk.

Hőgyészi SC–PTE PEAC 29–36 (14–20)
Férfi kézilabda NB II., E-csoport, 1. forduló. 
PEAC: Varga B., Fekete Á., Bordás – Szárszó 3, Vass Á. 5, Dobrai 10, Jani, Gyéresi, Lieber, Szép 8, Várnagy 2, Vida 2, Takács B. 3, Kovács D. 2, Tóbiás 1. Edző: Kovács Gábor.
Kovács Gábor: – A 48. percben a 13 gólos előnyért támadtunk és ahogy ott akkor, úgy korábban is rengeteg “könnyű” helyzetet hibáztunk el. Első tétmérkőzésünk volt közösen így együtt. Alakul a játékunk és a csapatunk.

PTE PEAC-SIPO–Szekszárd 33–18 (15–8)
Női kézilabda NB II., E-csoport, 1. forduló. 
PEAC: Radochay – Jarjabka 4, Takács V. 2, Kanyó 2, Dézsi 2, Kovács L. 5, Szabó K. 5. Csere: Németh (k), Leitner 3, Imrei 3, Bréda 3, Jakab 3, Barta 1, Palaczki, Kajdi K., Meier. Edző: Székely Katalin.
Székely Katalin: – Az első félidő feléig a ziccerek kihasználásakor volt némi koncentráció hiány, de a stabil védelmünket és a lendületes támadójátékot ez nem befolyásolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában