Nehézségek

2024.09.11. 12:30

A szülő is tudja nehezíteni az iskolakezdést – érdekes történetet mesélt olvasónk

Az iskolakezdés, az óvodai éveket követően az iskolai élethez való alkalmazkodás nem egyszerű időszak a gyerekek életében. Sajnos van, amikor ezt a szülők még tovább nehezítik, amit egy kis történeten keresztül szeretnék alátámasztani – írja olvasónk.

Wald Kata

Forrás: MW

Egy véletlen folytán egy iskolába került két tanuló az óvodából. A két gyerek között volt valami konfliktus az óvodai évek során. Ezt a sértett szülő rögtön iskolakezdéskor el is mesélte a tanároknak. 

Úgy gondolom, hogy ez nem volt fair viselkedés a részéről, inkább alattomosnak nevezném. 

Gondolom, ez a szülő soha életében semmi olyan dolgot nem tett, ami ártana a jó hírének. Ami az óvodában történt, megtörtént, el kell tudni engedni. De nem kell rögtön egy gyereket úgy indítani az első osztályban, hogy a régi óvodai dolgokat felhozzuk ellene. Lehetséges, hogy jobb tanuló lesz, mint az árulkodó szülő gyereke. Így legyen!
Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!