Postabontás

2024.08.14. 19:30

A Nádort és a Balokányt is veszni hagyják – írja olvasónk

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Egy igen érdekes felvetést olvastam a DN július 22-i Postabontás rovatában, miszerint igénytelenség jellemzi Pécs városát. Tény, hogy régebben nem volt ilyen rohanós az élet, és a részletekre is több lehetőség jutott. Számomra (és mások számára is) nehezen érthető kérdés, az eredeti nevén a Pécsi Nőegylet, azaz a hajdani Bóbita Bábszínház roskadozó épülete a Mór és Mária utcák sarkán. Legalább ennyire fájdalmas a Nádor története, ahol valamikor a város kulturális élete, vagy legalábbis ennek egy része zajlott, színészek, írók találkozásával. 

A várost kelet felől megközelítők a 48-as érre érve elcsodálkozhatnak - a fémipari előtt betonból kiálló zártszelvényeket láthatnak, nem is gondolva arra, hogy az nem más, mint a több emelet mélységben félbemaradt alépítmény föld feletti része. 

Utak vonatkozásában Uránvárosban inkább a járdáknál látok problémát - az egyetem nyugati oldalánál lévő kis utcákban a fák közel vannak az út mindkét oldalán a járdákhoz, és a gyökerek felnyomják annak burkolatát. Sajnos a kérdés nem olyan könnyen megoldható. Az egyetem északi oldalán viszont komoly tényező a parkírozás, az ott lévő Stadion utca teljes hosszában. Itt a személyautók az utcának az épületekhez közelebb eső oldalán állnak, mert a másik oldalon épített parkoló van az úttest pályaszintje felett 40 centiméterrel legalább, ezért betonból feljárót készítettek, ami az úttestből is elvesz fél métert. A helyzet nem könnyű, de az emberek láthatóan türelmesek. 

Végezetül, ami még pécsi sportembereknek, úszóknak fájhat, az a Balokány uszoda leállítása.

Itt az ég világon minden megvolt, meg is van, ami az úszósporthoz és a vízilabdázáshoz kellett. Megfelelő méretű medencék, gyerekmedence, épített lelátó napozóval. Az óriási terület is igen pozitívan befolyásolta volna a lehetőségeket. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!