Postabontás

2024.07.08. 08:00

Ne sétáltassuk kedvencünket a nagy melegben! - hívja fel a figyelmet olvasónk

Tóth Viktória

Forrás: MW

Fotó: Czinege Melinda

Nagyon sok helyen hangsúlyozzák, hogy a legnagyobb melegben, délelőtt 10 és 15 óra között ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a napon. Ez ugyanis nagyon megviseli az emberi szervezetet. Ám nem csak az emberekre kell fokozottabban odafigyelni ilyenkor. Kutyát sétáltatni sem ajánlott a nagy melegben. Az aszfalt és a beton a nap folyamán ugyanis nagyon felforrósodhat, ami égési sérüléseket okozhat a kutyák mancsain, könnyen túl is hevülhetnek ilyenkor, ami hőgutához vezethet. Valamint a melegben a kutyák is hajlamosak a kiszáradásra, főleg ha nincs biztosítva számukra a friss ivóvíz. És bármilyen hihetetlen, szőrzetük ellenére ők is leéghetnek a napon. Így tehát a legjobb, ha a kutyát kora reggel vagy késő este sétáltatjuk, amikor a hőmérséklet alacsonyabb, és ezáltal a talaj is kevésbé forró. Az ivóvízpótlás pedig ebben az esetben életmentő lehet.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!