Postabontás

2023.11.20. 07:40

Elhibázott lépés a parkoló lezárása a Makár-tanya közelében – véli olvasónk

Kritikussá vált a helyzet a Középmakár dűlő elején, a Makár-tanya előtt.

Wald Kata

Forrás: mapio.net

Korábban volt legalább 15 extra parkoló a Makár-tanya után bal oldalon, amit direkt azért töltöttek fel földdel annak idején, hogy maradjon parkolási lehetőség a létesítmény bővítése után. Ezt azonban néhány éve a parkoló mellett lakók kezdeményezésére az önkormányzati képviselő, Siposné, egy oszlopsorral lezáratta, anélkül, hogy a környék lakóit megkérdezték volna. Hiába írt ezután több tucat család levelet az önkormányzatnak, részletesen indokolva az elhibázott lezárás következményeit, nem történt korrekció. 

A Covid után helyreálló idegenforgalomban, vagy hétvégi rendezvények során azonban már nemcsak a dűlő lakosainak éjszakai kisegítő parkolási lehetőségének hiánya, hanem a nappali ellehetetlenülő parkolás is problémává vált. Az autók a keskeny út szélén állva egysávossá teszik a forgalmat, emiatt beszorulnak a közlekedők egy hosszú szakaszba, így nagy távolságot kell tolatni, néha több autónak is egymás után. A Makár-tanyáról kikanyarodók balesetveszélyt okoznak, néha hosszas torlódások alakulnak ki. Mindez néhány intoleráns tulajdonos miatt, akik a tehermentesítő parkoló zaját, ami hasznos közterület, nem tudják elfogadni. Egy többség akaratát képviselő önkormányzat miért nem képes a helyzetet egyszerűen megoldani a parkolót lezáró oszlopsor egy óra alatt történő eltávolításával? Miért kell ettől a képviselőtől tartani? Miért kell az amúgy is szűkös parkolást a többség kívánságával szemben korlátozni?

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!