Segítség a családoknak

4 órája

Otthonteremtési támogatások: október 1-jétől fontos intézkedések lépnek életbe (videó)

Az intézkedések célja, hogy az államilag támogatott otthonteremtési programokat még több család könnyebben elérje, megkönnyítve számukra a hitelfelvételt és az ingatlanvásárlást – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Több tízezer család számára válik egyszerűbbé a csok plusz, a falusi csok, valamint a babaváró támogatás igénybevétele

Forrás: Shutterstock

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Október 1-jétől újabb fontos intézkedés lép életbe, amely jelentősen megkönnyíti a gyermekes családok otthonteremtését. 

A kormány döntése alapján több tízezer család számára válik egyszerűbbé a csok plusz, a falusi csok, valamint a babaváró támogatás igénybevétele, különösen a speciális adózási formákban dolgozók és a mezőgazdasági őstermelők számára.

Az intézkedés célja, hogy az államilag támogatott otthonteremtési programokat ezek a csoportok is könnyebben elérjék, megkönnyítve számukra a hitelfelvételt és az ingatlanvásárlást – írja a Magyar Nemzet.

A jogszabály-módosításoknak köszönhetően a katás vállalkozók és a mezőgazdasági őstermelők számára is hozzáférhetővé válnak az eddigi támogatási formák. A speciális adózóknak mostantól elegendő egy év tb-jogviszonyt igazolniuk a támogatások igénybevételéhez. 

A hitelbírálat során bevételük legalább 50 százalékát jövedelemként számíthatják be, ami lehetővé teszi számukra, hogy magasabb összegű hitelhez jussanak és nagyobb értékű ingatlant vásároljanak.

Koncz Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerint ezzel az intézkedéssel akár több tízezer család számára válik elérhetővé a saját otthon megteremtésének lehetősége, ami jelentős lépés az állami lakhatási programok bővítésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában