Előadás

2 órája

Ostobaságokról és ideológiai kudarcokról lesz szó

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központjának követekező nyilvános eseménye a politikai filozófia rejtelmeibe vezeti a közönséget. John Greenaway amerikai professzor érkezik a városba, aki október 8-án, kedden 17 órától tart előadást.

Mohay Réka

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Anton Gvozdikov

Bármennyire is elvontnak hangozhat elsőre, a politikai filozófia valójában – közvetetten – mindennapjainkat és közéléleti gondolkodásunkat egyaránt meghatározza. 

A témában való eligazodáshoz egy külföldi szaktekintélyt hívtak a szervezők a pécsi MCC-be. A vendégelőadó James Greenaway, a San Antonioi St. Mary’s University filozófia professzora lesz.

A szakértő vizsgálódásainak középpontjában Eric Voegelin német-amerikai politikatudós munkássága áll, őt tartja ugyanis a politikai filozófia egyik legmeghatározóbb képviselőjének.

Greenaway előadása arra összpontosít, hogy Voegelin hogyan járult hozzá korunk politikai mozgalmainak értelmezéséhez. 

Voegelin elemzésében a „butaságnak” és az „ideológiának” pontos, diagnosztikus jelentése van, és mindkettő egyfajta kudarcról árulkodik – minderről részletesen hallhatunk majd a kedd délutáni programon a Czideri utcai központban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában