Zsidó újév

3 órája

Orbán Viktor: Magyarország nyugodt és biztonságos szigete a földgolyónak

Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév alkalmából levélben köszöntötte a hazai zsidó szervezetek vezetőit és a magyar zsidó közösség tagjait - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár szerdán.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kozma utcai zsidó temető első világháborús hősi parcellájának felújítása alkalmából tartott megemlékezésen 2015. január 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezekben a napokban a világ rengeteg pontján kívánnak egymásnak jó és édes esztendőt a zsidó közösségek tagjai. Magyarország büszke arra, hogy egy olyan nyugodt és biztonságos szigetét képezi a földgolyónak, ahol ez a kívánság a legnagyobb természetességgel kimondható

 – írta Orbán Viktor.

Kiemelte: mindannyiunk érdeke, hogy ezt a békét megőrizzük. Megköszönte a jelentős szellemi, gazdasági és kulturális hozzájárulást, amellyel a magyar zsidó közösség az elmúlt évben is gazdagította hazánkat.

Legyenek mindannyian a jó évre beírva!

 – zárta levelét a kormányfő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában