férfitenisz

2018.01.01. 12:59

Nadal visszatér

A férfi tenisz-világranglistát vezető Rafael Nadal jövő szerdán, Melbourne-ben térne vissza a pályára a térdsérülését követően.

Rafael Nadal of Spain against David Goffin of Belgium during Day Two of the Nitto ATP World Tour Finals played at The O2 Arena, London on November 13 2017 (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto)

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Kieran Galvin

A Tie Break Tens elnevezésű rendezvény szervezői hétfőn közölték, hogy a tízfős mezőnyben ott lesz Nadal, valamint két korábbi világelső, Novak Djokovic és Lleyton Hewitt, illetve Stan Wawrinka és Nick Kyrgios is.

A különleges, kieséses rendszerű torna minden mérkőzése kizárólag egy szuper-rövidítésből áll, amelyet tíz pontra játszanak. A győztes 250 ezer dolláros (65 millió forint) pénzdíjat kap. Először 2015-ben Londonban, azóta pedig Bécsben és Madridban rendeztek ilyen tornát.

„A verseny koncepciója nagyszerű, biztosan izgalmas mérkőzéseket fogunk játszani. A pálya fantasztikus, kemény küzdelemre számítok” – nyilatkozta Nadal.

A 31 éves spanyol teniszező legutóbb november közepén, a londoni ATP-világbajnokságon lépett pályára, de az első mérkőzése után térdsérülése miatt visszalépett. Azóta az abu-dzabi, a brisbane-i és a sydneyi tornától is visszalépett, mert – elmondása szerint – még nem áll készen a hosszú szezon után.

Nadal ezen a héten érkezik Melbourne-be, hogy megkezdje a ráhangolódást a január 15-én rajtoló ausztrál nyílt bajnokságra.

Borítókép: AFP PHOTO / NurPhoto / Kieran Galvin

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!