Hírek

2009.04.16. 18:45

SZDSZ-elnökválasztás: nyolc ember ellen vádemelést javasol a BRFK

Lezárta a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság az SZDSZ 2007-es elnökválasztása ügyében és nyolc gyanúsított ellen vádemelést javasolt magánokirat-hamisítás miatt - közölte a BRFK csütörtökön.

MTI

A rendőrség még tavaly február 18-án rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen, mert a liberális párt elnökválasztó közgyűlésén "ismeretlenek más személy nevében eljárva, hamis aláírással szavazócédulákhoz jutottak és azzal jogosulatlanul vettek részt a szavazáson".

A rendőrség csütörtökön közzétett közleményében azt írta: a büntetőeljárás során több mint félszáz tanút hallgattak ki, valamint több okirati bizonyítékot lefoglaltak annak érdekében, hogy az elkövetőket azonosítsák, illetve a körülményeket megnyugtatóan tisztázzák. A nyomozás során a lefoglalt iratokat, a rajtuk szereplő aláírásokat, kézírásokat igazságügyi írásszakértő vizsgálta, hogy azonosítsák azokat - olvasható a közleményben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság emlékeztetett: az eljárás során beszerzett adatok alapján kilenc személyt hallgattak ki gyanúsítottként magánokirat-hamisítás vétsége miatt. Egy gyanúsított esetében a rendőrség a nyomozás megszüntetésére tett előterjesztést, nyolc emberrel szemben pedig vádemelést javasolt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészségnek.

Még a nyomozás elrendelésekor, 2008. februárjában Borbély Zoltán ügyész, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI-nek azt mondta: Szerdahelyi Szabolcs, a Deport ,56 elnöke és egy polgármester - az MTI információja szerint Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere - tett feljelentést az ügyben. A rendőrségi nyomozás azért indult, mert az SZDSZ 2007-es tisztújító küldöttgyűlésén több olyan küldött aláírása szerepelt a regisztrációs íveken, akik nem voltak jelen. A párt belső vizsgálata igazolta, hogy szabálytalanságok történtek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!