A maraton folytatódik

2 órája

Az uralkodónő ellenzi a hadsereg felállítását, ezért megpróbálják félreállítani

A Star Wars maraton folytatódik a pécsi Uránia Moziban. Szeptember 20-án délután fél 7-kor a filmszínház vetíti a népszerű univerzum második részét, ami A klónok támadása címet kapta.

Czeczon Enikő

Fotó: Mészáros János

Az első rész történései után járunk tíz évvel. A titokzatos Dooku gróf vezetésével a Galaktikus Köztársaságból naprendszerek lépnek ki, míg a maroknyi jedi lovag kevés ahhoz, hogy fenntartsa a békét és a rendet. 

Padmé Amidala ellenzi a hadsereg felállítását, ezért megpróbálják félreállítani. Testőrt rendel mellé a tanács. A feladattal Obi-Wan Kenobi tanítványát, az ifjú Anakin Skywalkert bízzák meg. Míg ők ketten a további támadások elől bujkálnak, a mester a merénylő után nyomoz. Egy távoli bolygón pedig különös titokra bukkan: egy klóngyárban olyasmi készülődik, amely eldöntheti a közelgő polgárháború kimenetelét. 

A Star Wars univerzum második részét a sorozatokat nem számítva bele 2003-ban jelölték a Legjobb vizuális effektusok kategóriában Oscar díjra, de az elismerést végül A Gyűrűk Ura – A két torony zsebelte be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában