Galaktikus találkozás

2024.09.07. 16:40

A Star Wars napon fénykarddal estek egymásnak a rajongók (galéria + videó)

A Csillagok háborúja sosem megy ki a divatból. Ez az univerzum nem szab gátat a generációk között - maximum csak véleménykülönbségeket szül -, sokkal inkább összehozza a különböző korosztályok tagjait. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a második alkalommal megszervezett pécsi Star Wars nap.

Czeczon Enikő

Fotó: Kovács Liliána

Szeptember 7-én a Zsolnay Negyed megtelt látogatókkal, akik nemcsak egyszerű látogatók voltak, hanem Star Wars rajongók is. Persze, volt köztük olyan, aki nem az univerzum legnagyobb fanja, de a párja, gyermeke, unokája igen, így ő is velük tartott. 

Obi-Wan azt mondaná: Ez az a Star Wars esemény, amit kerestünk 

2023-ban nem tudtuk, hogy mire számítsunk. Kicsit aggódtunk, hogy csak néhány lézengő ember lesz az első pécsi Star Wars napon, de pozitívan csalódtunk. 

Kígyózó sorban álltak az emberek, hogy bejussanak a rendezvény területére. Az idei esztendőben már tudtuk, hogy most is tömegeket fog megmozgatni a rendezvény. Megérkezésünkkor azonban nem tűnt olyan hosszúnak a sor, de mint kiderült azért, mert a szervezők két beléptetési helyszínt létesítettek. Így sokkal gyorsabban lehetett bejutni az eseményre, bár volt, hogy valaki így is fél órát várakozott. 

Idén sem maradt el a felvonulás, amelynek keretében a Star Wars univerzum megannyi karaktere mutatta meg magát. A rajongók pedig kapva kaptak az alkalmon, hogy fotózkodjanak velük. A szőrös wookie, azaz Chewie – sokaknak csak Csubakka – nagyon népszerű volt. Mindenki szeretett volna vele közös képet készíteni, de sokan mentek oda a Darth Vadernek, rohamosztagosoknak, Din Djarinnak vagy éppen Boba Fettnek öltözöttekhez is. A legjobb pedig az volt, hogy sok látogató is beöltözött, köztük sok kisgyerek. 

Nem éreztünk zavart az Erőben, minden flottul ment, a tömeg megoszlott a rendezvény helyszínén. Az udvaron, az E78 földszintjén és az emeleten is kiállítók sora várta az érdeklődőket. A legbátrabbak még tetkót is készíthettek helyben, a kevésbé bátrak a csillámtetoválást választották, mint például egy idősebb hölgy is, aki egyik kedvenc karakterét kérte a karjára. 

Tele volt fénykarddal a rendezvény. Volt, amelyeket meg lehetett venni, az áruk pedig egészen 170 ezer forintig terjedt. Viszont, ami igazán felejthetetlen élmény volt fiatalnak és idősnek is egyaránt, az a fénykardozás. Egymással harcolhattak, miközben jót szórakoztak. És arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy az épület egy részén a Carbonitba fagyasztott Han Solot is meg lehetett csodálni, és még Palpatine székébe is bele lehetett ülni. 

Megannyi látnivaló és élmény várta a rajongókat, akiktől már most azt lehetett hallani, hogy “remélem jövőre is lesz, mert jövünk”. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában