Sport

2006.11.29. 08:04

Eb előtt: Jakabos még mindig köhög a klórtól

Pécs | Az egy hét múlva kezdődő úszó Eb-n két pécsi versenyző, Jakabos Zsuzsanna és Bodor Richárd is rajthoz áll. Előbbi még mindig köhög az ANK uszodájában történt klórgáz-irritáció miatt.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Egy hét múlva, december 7-én kezdődik Helsinkiben a rövid pályás úszó Európa-bajnokság, amelyen két pécsi versenyző, Jakabos Zsuzsanna és Bodor Richárd is rajthoz áll. Mindketten részt vettek a hónap elején Debrecenben megrendezett országos bajnokságon, amelyen jól szerepeltek: Jakabos három ezüsttel (100 és 200 vegyes, 200 pillangó), Bodor pedig egy bronzzal (100 mell) zárt.

Az azóta eltelt időszak elvileg a felkészülésről szólt volna, ám Jakabos Zsuzsanna tréningjeit jelentősen megzavarta, hogy november közepén ő is „áldozata” volt az ANK frissen felújított uszodájában történt eseményeknek. Ismert, hogy az uszoda vegyszeradagoló berendezésének meghibásodása miatt négy sportoló is kórházba került. Jakabost „csak” irritáció érte, ám azóta is köhög, és nehezen veszi a levegőt. Ennek ellenére természetesen ott lesz Helsinkiben, és a Debrecenben ezüstöt hozó számaiban versenyezni fog.

Bodor Richárd nyugodtabb körülmények között készülhetett, ő a tervek szerint 100 és 200 mellen méretteti meg magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!