Sport

2009.06.03. 17:20

PMFC: Matyi Dezső bekeményít

A PMFC tulajdonosa, Matyi Dezső a szombati szurkoló botrány miatt, úgy döntött, a hétvégi, Győr II elleni mérkőzésen nem nyitják meg az úgynevezett B-közép szektorát.

Forrás: PMFC

A Pécsi MFC tulajdonosának, Matyi Dezsőnek két dolog miatt is van oka ráncolni a homlokát. Itt most nem elsősorban a csapat szerepléséről van szó, mert az szakmai kérdés. A felmerült komoly gondok erkölcsi, fegyelmi jellegűek, amelyek miatt kénytelen a klub bizonyos új rendszabályokat bevezetni.

A Ligakupa döntője után, szurkolók egy csoportja megrongálta azt az autóbuszt, amivel a siófoki döntőre utaztak számosan. Ez is rendkívül sajnálatos, elítélendő, de ezt még el lehetett volna titkolni, házon belül elintézni, az anyagi kár megtérítésével.

A Pápa elleni rendbontásról azonban már mindenki tudomást szerezhetett, akit érdekel a labdarúgás, illetve aki figyelemmel kíséri azokat a „mellékzöngéket”, amik az amúgy csodálatos játékot körülölelik, Magyarországon. Ilyen volt az a verekedés, amit felelőtlen, magukat PMFC szimpatizánsnak valló, de inkább csupán ártó szándékkal bíró egyének provokálta ki, akik miatt a Pécsi MFC a híradásokban kiemelt helyet vívott ki magának. Olyan helyre került a csapat neve, amire semmi igény nem volt, csupán rosszhírét keltette egy amúgy normális közösségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!