Sport

2013.09.25. 20:06

Fűzy Ákosra emlékeztek a pécsi sportcsarnokban

Négy kosárlabdameccset is játszottak a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban – ám egészen biztos, hogy ma már az eredményre senki sem fog emlékezni. A szerdai nap ugyanis az emlékezésről szólt.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

– Kijössz a meccsre?

– Nem. Nem bírnám könnyek nélkül.

A fenti párbeszéd kora délután hangzott el, és minden benne van. A válaszadó ugyanis legjobb tudomásunk szerint még a vasárnapi ebédet is otthagyná, ha éppen akkor dobnák fel a labdát a pécsi sportcsarnokban – szerdán azonban inkább otthon ült. Lenyomták az emlékek ugyanis.

Hogy mennyire volt népszerű ember Pécsett a néhány hete tragikus közúti balesetben elhunyt Fűzy Ákos kosárlabdaedző, az nagyon jól mutatta a tegnapi nap: a annyian voltak kinn a sportcsarnokban, mint a régi szép időkben. S persze mondhatjuk, hogy azért, mert két jó meccset is rendeztek, ahol első osztályú csapatok játszottak egymással (előbb a férfiaknál a PVSK a Kaposvárral, majd női fronton a PEAC-Pécs a PINKK-kel), ráadásul fellépett Mága Zoltán hegedűművész is – ám valószínűbb, hogy a nézők nagy többsége emlékeket idézni érkezett. Beszédes, hogy például a pécsi fiúcsapat meccsén mindösszesen egy „Hajrá Pécs!” bekiabálást hallottunk, azt is egy legfeljebb általános iskola harmadik osztályába járó fiútól. Ezúttal ugyanis nem a sportérték volt a lényeg.

Hanem Fűzy Ákos. Akivel egyébként korábban ilyen találkozókon mindig össze lehetett futni. Mert akkor is itt volt, ha nem az ő csapata játszott. Álldogált nem messze a bejárattól, ráköszöntünk, ő visszaköszönt, minden rendben, kérdeztük, minden, válaszolta, majd mentünk is tovább, majd beszélünk, mondtuk búcsúzóul. És tényleg beszéltünk is, a következő meccsen – ugyanannyit, mint korábban, minden rendben, minden.

Most meg már semmi sincs rendben. Az nem lehet soha, szólt a régi MiZo-induló a hangszórókból.

Az nem lehet soha, hogy elfeledjük őt.

Eredmények

A PVSK-Pannonpower férfi csapata a Kaposvárral csapott össze (94-85), majd a női bajnokságban szereplő PINKK-Pécsi 424 a PEAC-Pécs együttesével játszott (72-64).

További emlékmorzsák a nagyszerű edzőről a csütörtöki Dunántúli Naplóban! A baranyai napilapra ITT fizethet elő! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!