Sport

2009.06.05. 10:44

Foci NBII: búcsúzik a Misleny edzője

Bár még van két forduló, ifjabb Mihalecz István már bejelentette: a szezon végén távozik a jelenleg hetedik helyen álló csapattól.

K. Mayer András

A szakvezetőt tavaly nyáron szerződtették, s mint az utóbbi években, most is jól választottak. A nyugodt, csendes, rokonszenves edző passzolt a klubot körülvevő közeghez, hangulathoz, s miután az eredmények is jöttek – jelenleg hetedik a Kozármisleny –, nagy meglepetés, hogy távozik. Az pedig felettébb szokatlan, hogy döntését már most, a bajnokság vége előtt két meccsel nyilvánosságra hozta.

– Ezt csupán azért tettem, hogy Feleki Attila elnök úrnak legyen elég ideje új edzőt keresni – mondta a 35 éves ifjabb Mihalecz István. – Jól éreztem magam itt, hiszen pozitív hatású közösségben dolgozhattam: ez igaz a játékosokra, a vezetőkre és a szurkolókra egyaránt. Ráadásul aki ismeri a hazai NB II-es klubokat, az tudja, hogy Kozármisleny üde színfoltja a mezőnynek. Amit itt tíz év alatt szinte a semmiből megcsináltak, ahogy megpróbálnak fokról fokra építkezni, az példamutató.

A tavalyi idényben a hetedik helyen zárt a Kozármisleny, várhatóan idén is hasonló pozícióban végez. Vagyis a trénernek nem feltétlenül kellett volna távoznia.

– A klub lehetőségei behatároltak, minimális pénzből kell a legtöbbet elérni, a húr kőkeményen meg van feszítve. Ami ebben a csapatban van, azt most közel maximálisan kihoztam. Ezért úgy érzem, nem biztos, hogy a következő szezon is annyira motiválna mint a mostani. Új célokat szeretnék keresni. Hogy hova megyek, azt nem tudom, de több dolog is érdekel: a Zalaegerszegnél például voltam utánpótlásedző és szakágvezető is, tehát ilyen feladatot is vonzónak találnék, és természetesen az edzősködést is szívesen folytatnám – fogalmazott a szakvezető.

Az egyesületi elnök, Feleki Attila elmondta, már keresik az utódot, tárgyalnak a kiszemeltekkel, s nagyon szeretnék, ha két héten belül megtalálnák a csapat új vezetőedzőjét.

Addig még két mérkőzés vár a mislenyiekre, előbb utaznak Tatabányára, majd fogadják a Barcsot. Amikor megkérdeztük ifjabb Mihalecz Istvánt, hogy hány pontot szerez majd csapata, rögtön rávágta: négyet! Vagyis szép búcsúban reménykedik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!