Sport

2009.06.13. 19:57

Bosszantó: a második hely is elég lett volna

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem, szólt a régi sláger. A két baranyai NB II-es labdarúgócsapat közül a PMFC-nek sikerült a szép búcsú, a Kozármislenynek nem: előbbi idegenben is simán nyert, utóbbi otthon kapott ki.

K. Mayer András

Az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím, sajnos a PMFC már korábban kiszállt a versenyfutásból. A kozármislenyi pályán mérkőzés közben többször is bemondták, hogy a Pápa éppen mennyire veri a Százhalombattát, s hogy a Gyirmót hogy áll a Budaörs otthonában. Végül hiába nyert 6-1-re a Pápa, a Gyirmót 2-2-es döntetlenjének köszönhetően az élen maradt, megnyerte a bajnokságot (az aranyat érő egyenlítő gólt Kozmér a legjobbkor, a 92. percben szerezte...). Persze előbbi csapatnál sem bánkódnak túlságosan, hiszen miután a Gyirmót nem kapott licencet, nem indulhat az élvonalban, helyette Véber György együttese kerül a legjobbak közé.

A PMFC számára tehát sok tétje már nem volt a zalaegerszegi összecsapásnak, mégis nyert 4-1-re, amiért feltétlenül dicséretet érdemel. A bajnoki cím elvesztéséért (mert ezt bizony a pécsiek veszítették el – tavasszal a kilencpontos előnyből egypontos hátrányt „kovácsolva” a Pápával szemben) viszont el kell marasztalni a piros-feketéket, ebben a mezőnyben illett volna legalább az első két hely valamelyikén végezni. A klub elnöke és tulajdonosa, Matyi Dezső néhány hónappal ezelőtt még azt nyilatkozta lapunknak, hogy a bajnoki cím ki lesz verve a játékosokból – hát sajnos az biztosan nem lett kiverve. Ma a klubházban kiderül, hogy a vártnál gyengébb eredménynek kik isszák meg a levét, várhatóan több futballistától is megválik a vezetőség.

Kozármislenyben az edzőtől, ifjabb Mihalecz Istvántól búcsúzott a csapat, sajnos nem túl szépen. Az életéért küzdő Barcs ugyanis a mérkőzés nagy részében nyomasztó fölényben futballozott, nem alibizett, nem taktikázott, nekiugrott a hazaiaknak, s gyorsan kétgólos előnyre tett szert. Aztán a hajrában a vendégek is bajba kerültek, ráültek az eredményre, a világ végére is elbikázták volna a labdát, s a cserékkel is perceket akartak ellopni (Kottán például rém ideges lett, amikor hiába noszogatta Kollert, hogy cseréje előtt ugyan szaladjon már el a legtávolabbi sarokba, hadd teljen az idő), ám a felébredő mislenyiek egyre inkább szorongatták őket. Végül csak szépíteniük sikerült, egyenlíteni nem, így megesett velük az a csúfság, hogy a tavaszi szezon hét hazai mérkőzéséből egyet sem tudtak megnyerni.

Kozármisleny – Barcs 1-2 (0-2)

Labdarúgó NB II., utolsó forduló. Kozármisleny, 500 néző. V.: Oláh 7. Kozármisleny: Mester 5 – Tóth I. 5, Finta 5, Dienes 5, Kanizsai 4 (Szabó B. –, 62.) – Hergenrőder 4 (Medgyesi 6, a szünetben), Horváth A. 5, Kutyáncsánin 5, Laki 5 – Barta 6, Kresz 4 (Müller –, 72.). Vezetőedző: ifjabb Mihalecz István. Barcs: Sólyom 7 – Papizsanszkij 6, Balogh 6, Fellai 6, Kottán 6 – Kollega 7, Fülöp 5 (Rábold 5, 59.), Horváth P. 5, Pókos 5 – Kordé 5 (Tolnai –, 88.), Koller 7. Vezetőedző: Mészáros Ferenc.

Sárga lap: Kutyáncsánin (60.), Szabó B. (69.), Dienes (89.), ill. Müller (78.), Sólyom (90.).

3. perc: Papizsanszkij 18 méterről a felső lécet találta telibe.
10. perc: Kottán húzogatott ügyesen a bal oldalon, majd pontosan középre kanyarított, Koller pedig 5 méterről fejelt a kapuba (0-1).
21. perc: Laki került hatalmas helyzetbe, de 13 méterről a remek ütemben kifutó Sólyom bal lábába rúgta a labdát – a kapu helyett.
27. perc: Kollega kapott remek indítást, oda-vissza megforgatta, s el is fektette Kanizsait, majd 11 méterről a léc alá bombázott (0-2).
77. perc: Barta szabadrúgásból, 20 méterről a bal felső sarkot vette célba, de Sólyom nagy bravúrral szögletre tolta a labdát.
82. perc: Medgyesi ívelt be jobbról, Barta 6 méterről szépen fejelte a labdát a jobb alsó sarokba (1-2).
Ifjabb Mihalecz István: – Gratulálok a Barcsnak, de a saját csapatomnak is az egész éves teljesítményéhez. További sok sikert kívánok a kozármislenyi felek(i)ezetnek!

Mészáros Ferenc: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, szünet után érthetetlen módon visszaálltunk, pedig nem ezt beszéltük meg.

ZTE II. – PMFC 1-4 (1-1)

Labdarúgó NB II., utolsó forduló. V.: Király. ZTE II.: Szommer – Turcsik, Bozsoki, Borsos, Péter – Polareczki (Sági, 61. perc), Dóczi (Ferkó, 60. perc), Kámán (Kütsön, 69. perc), Horváth A. – Zsömlye, Délczeg. PMFC: Dibusz – Kovács G., Lantos, Szabados, Kulcsár – Berdó (Szalai, 75. perc), Sipos, Fónai (Schrancz, 46. perc), Nagy O. – Lovrencsics, Koplárovics (Racskó, 88. perc). Vezetőedző: Botos Antal.
Sárga lap: Borsos (40. perc), Péter (42. perc), Polareczki (44. perc), ill. Berdó (38. perc).
Kiállítva: Sági (75. perc).

Gólszerzők: Dóczi (25. perc), ill. Koplárovics (42. perc), Nagy O. (69. perc), Lovrencsics (85. perc), Lantos (91. perc).

Botos Antal: – Örülök annak, hogy győzelemmel búcsúztunk az évadtól. Ezt a mérkőzést nem szeretném külön értékelni.

További eredmények: Pápa – Százhalombatta 6-1, Budaörs – Gyirmót 2-2, Baja – Tatabánya 2-1, Felcsút – Ajka 2-4.

A végeredmény: 1. Gyirmót 67 pont, 2. Pápa 66, 3. PMFC 65.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!