Kultúra

2015.09.07. 10:25

Mihályfi Balázs az egyik főszereplője a PNSZ új bemutatójának

Mihályfi Balázs, a Jóban Rosszban Konrád főorvosa lesz az egyik főszereplője a Pécsi Nemzeti Színház októberi új bemutatójának, a Boldogtalanoknak. A tévésorozat ismert alakját a pécsi felkérésről, hírnévről és magánéletről kérdeztük.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

– A sorozatban a cinikus, maffiózó orvost alakítja. Mekkora mozgástere van a karakter megformálásában?

– Nagyon kevés felkészülési idő jut egy-egy felvételre. A sorozat producerei, az írók és rendezők is folyamatosan változnak. A hivatásos színészek eleve kevesebb instrukciót kapnak, mondhatni ránk bízzák, hogy miként lubickolunk a karakterben.

– Milyen profi színészként celebnek lenni?

– Ebben a kis országban nagyon másképp működik ez is, mint mondjuk a tengerentúlon. Kint, ha valakit egy ilyen tévésorozatban felfedeznek, annak elindul a filmes karrierje. Nálunk azonban filmgyártás sem igen van, szóval ez a szerep nem hozott semmi pluszt. Engem egyébként a celebség nem motivál, én pénzt keresek ezzel a sorozattal, ennél többet nem is várok tőle.

– Hogyan került a Pécsi Nemzeti Színház darabjába?

– Nemrégiben több hazai színházigazgatónak küldtem egy levelet, hogy szívesen játszanék náluk. Százból egy válasz szokott ilyenkor visszaérkezni, és ez most Pécsről jött. Talán azért is, mert egy Füst Milán-műről, a Boldogtalanokról van szó. Én pedig a Csehov- és Füst Milán-darabokban igen otthonosan mozgó Székely Gábor vezette Új Színházban alapító tag voltam, az itteni rendező, Funk Iván pedig Székely Gábor tanítványa, szóval összeért a kör.

– Az Új Színház után jó néhány vidéki teátrumban megfordult. Milyen a pécsi társulat?

– Pontosan egy tucatnyi vidéki színházban játszottam, szóval van összehasonlítási alapom. A Budapesti Műszaki Egyetemen pedig közlekedésépítő mérnöknek tanultam, s reál beállítottságúként jó az emberismeretem is. Összegezve: reménykeltő a közös munka, kitűnő kollégákkal találkoztam itt.

– Milyen lesz a Boldogtalanok?

– Korántsem olyan pesszimista, mint a címe. Ez egy tükör, melyben szerelmi háromszögön keresztül láthatjuk önmagunkat, rengeteg elfojtott érzelemmel, gyilkosságba torkolló indulattal. Egy titkokkal teli krimi, mely időtlen, elmélyült, továbbgondolásra késztető játék.

– S milyen a boldog Mihályfi Balázs?

– A sikeres színpadi munkán túl az igazi örömöt számomra a család jelenti. Kislányom 12 éves, aki színészkedik már, de sokkal inkább énekelget az édesanyja, Tóth Adrienn operaénekesnő nyomdokaiban, aki egyébként a pécsi színházban is szerepelt egy operettben. Emellett van egy kis kertünk, ahová örömmel menekülök el a szövegtanulás rengetegéből. Olvasni is imádok, arra viszont szinte soha nem jut idő.

Még kaphatók színházbérletek!

Aki szeretné biztosítani a helyét minden előadáson, annak érdemes felkeresnie a Pécsi Nemzeti Színház jegypénztárát, ahol szeptember 24-ig válthat bérletet. A bérleteseknek azokra az előadásokat is garantált a helyük, amelyekre mások sok esetben hónapokat várnak, ráadásul a jegyárhoz képest jóval kedvezőbben. A számos bérletfajta közül ki-ki megtalálhatja az érdeklődési körének, időbeosztásának megfelelőt. A pécsi közönség kedvencei idén is remek darabokban láthatók, Györfi Anna a Holdbeli csónakosban, Köles Ferenc A vágy villamosában, Mikola Gergő az Amadeus címszerepében.

Részletes információk a www.pnsz.hu oldalon találhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!