Közélet

2012.09.27. 11:43

Októbertől új helyen működik Pécsett a felnőtt háziorvosi ügyelet

Hétfőtől a volt megyei kórház épületében működik a felnőtt háziorvosi ügyelet, ahol Pécs és a pécsi kistérség betegeit várják.

M. B. (Dunántúli Napló)

Október elsejétől, hétfőtől új helyen, a volt megyei kórház épületében működik a felnőtt háziorvosi ügyelet Pécsett az eddigi Lánc utcai rendelő helyett.

A Rákóczi út 2. szám alatt, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában az egyetem és a pécsi önkormányzat közösen biztosítja a szolgáltatást, ahová a megyeszékhely és a pécsi kistérség betegeit várják.

Pécs alpolgármestere, Csizi Péter szerint mostantól valóban a 21. század igényeinek megfelelő ellátást kaphatnak a betegek, hiszen a háziorvosi ügyelet, a sürgősségi centrum és minden szükséges diagnosztikai berendezés egy helyen található. Hangsúlyozta: az a tizenhatezer beteg, aki évente felkeresi az ügyeletet, a létesítmény átadása után a legsokoldalúbb ellátásra számíthat.

Dr. Endrei Dóra, a Klinikai Központ főigazgató-helyettese szerint az, hogy az alap- és a szakellátás egy helyen található, a betegellátás minőségét és biztonságát is növeli. A szakember az átállás időszakára vonatkozóan a lakosság türelmét kéri, azt követően viszont gyorsabb és zökkenőmentesebb lesz az ellátás.

A költözéstől függetlenül az ügyelet ideje (délután három és reggel hét óra között), valamint telefonszáma (72/515-104) változatlan marad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!