Közélet

2014.07.22. 09:00

Már közel ezer beteget vizsgáltak meg az új CT-vel Mohácson

Címkék#mohács

Fél esztendeje működik a mohácsi kórházban a közadakozásból vásárolt CT-berendezés.

M. B. (Dunántúli Napló)

Az üzembe helyezését megelőzően a betegeknek Pécsre kellett utazniuk a pontos diagnózis felállításához nélkülözhetetlen vizsgálatra, amire akár több hetet is kellett várakozniuk. Évente átlagosan kétezer embert érintett mindez a kórház ellátási területéről, többségüknek most már nem kell a megyeszékhelyre utazniuk, és a sürgős esetekben akár azonnal, várakozási idő nélkül megvizsgálják őket a berendezéssel. A gép üzembe helyezése óta nyolcszáz beteget láttak el helyben. Ezzel Pécsett is rövidült a várakozási idő, mivel a mohácsiak „kiestek” a várólistáról. Ez akár több nap mínuszt is jelenthet, vagyis a mohácsi fejlesztéssel a másutt élők is nyertek.

A kórházban egy újabb, ennél is korszerűbb CT vásárlását is tervezik pályázati forrásokból, a most működő berendezést pedig eladják.

Természetesen a diagnosztikai eszköz értékesítése miatt nem úszik el az adományozók – köztük az önkormányzat, cégek, egyesületek, magánszemélyek – pénze, a gép értékesítéséből származó milliókat teljes egészében műszerek beszerzésére költi majd az intézmény vezetése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!