Közélet

2015.01.16. 11:27

Kölcsönözhetjük is majd a gyógyászati segédeszközöket

Címkék#Pécs

Egyedülálló országos logisztikai hálózatot hoz létre a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Az egymilliárd forintos fejlesztés keretében az ország hat pontján épülnek logisztikai egységek, amelyek biztosítják majd a támogató technológiák kölcsönzését, ehhez korszerű gyógyászati segédeszközöket és berendezéseket is vásárol a MEREK. A pécsi logisztikai központ ünnepélyes alapkőletételét tegnap tartották Pécsett, a Mohácsi és a Tüskésréti út sarkán lévő ingatlanon.

A kiépülő hálózat lehetővé teszi a korszerű gyógyászati segédeszközök, életvitelt segítő eszközök – elektromos ágyak, higiéniai felszerelés, emelők, járást, egyéb otthoni akadálymentesítést segítő berendezések – kölcsönzését az otthonápolásban részesülő gyermekek és felnőttek számára. A szolgáltatás igénybevétele elsősorban a csípőtájéki operáción átesett betegek, az elektromos kerekesszéket használók, a súlyosan fogyatékos személyek, a rászoruló gyerekek, valamint az ápolásukat végző családtagok, gondozók mindennapjait könnyítheti meg.

A május közepére felépülő központban tanácsadást, vásárlási, kölcsönzési és javítási szolgáltatásokat is biztosítanak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!