Közélet

2013.01.31. 10:34

Hidegre panaszkodott a beteg

Címkék#komló

Hideg van a kórtermekben, az orvosok kabátban járnak, a betegek pedig otthonról hozott takarókkal próbálják elkerülni a megfázást – panaszolta egyik olvasónk, aki a komlói kórházban töltött néhány napot. Az igazgató részben cáfolta a felvetést.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Elmondása szerint a sebészeten elviselhetetlen hideg van: nappal 17–18 fokra hűl le a levegő a szobákban, a radiátorok hidegek. Megfigyelésük szerint délelőtt tíz óra körül elzárják a fűtést, és csak este kapcsolják vissza. Emiatt a betegek, ha fürdeni akarnak, megkérik azt, aki utoljára megy ki este a mosdóba, hogy csukjon be minden ajtót, így reggelig felmelegszik annyira a helyiség, hogy zuhanyozni lehessen. Mindenki fázik, a dolgozók is, de szólni nem mernek.


Felkerestük dr. Tánczos Frigyes Attilát, a Komlói Egészségcentrum főigazgatóját, aki lapunk kérdésére elmondta, az olvasó állítása csak részben igaz. Valóban szakaszosan fűtenek ugyanis (reggel 5-től délelőtt 10-ig, illetve délután 5-től este 10-ig), mivel drága a távfűtés, az intézmény keretei pedig szűkösek. A hőmérséklet azonban 21–22 fok között van az épületben (akárcsak más kórházakban), és ez alá egyik osztályon – így a sebészeten sem csökkenhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!