Közélet

2011.12.27. 07:34

Egymilliárd forintos mentőöv a harkányi gyógyfürdőnek?

Egymilliárd forintos ajánlatot tehet le a Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-ben való részesedésért a Siklóson szállodaépítésben és fürdőüzemeltetésben is érdekelt Aquaplus Kft. – erősítette meg a Dunántúli Napló információját György Zoltán, a cég ügyvezetője.

M.B. (Dunántúli Napló)

– Valóban érdeklődik egy újabb cég a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. kisebbségi részvénypakettje iránt, ki is váltották az értékesítésére kiírt pályázaton való induláshoz szükséges csomagot – erősítette meg lapunk információját dr. Imri Sándor, Harkány polgármestere. – Az Aquaplus Kft.-ről van szó, amely Siklóson fürdőüzemeltetésben és szállodaépítésben is érdekelt.

György Zoltán, az Aquaplus Kft. ügyvezetőjét is megkerestük, aki elmondta: egymilliárd forint körüli vételi ajánlatot tehetnek le az asztalra. A cégvezető ugyanakkor elismerte azt is, hogy kulcsfontosságú momentum lesz a pályázat benyújtása, valamint a tervezett befektetést illetően, hogy miként alakul majd a nagy uniós pályázat sorsa. Többet erről, és arról sem kívánt mondani, hogy ők mekkora részesedést szeretnének megszerezni a gyógyfürdőben az ajánlatukkal. Mint mondta, mindig is bíztak benne, hogy majd jön egy másik szakmai befektető, aki fellendíti a gyógyfürdőt és Harkányt, ami nekik, siklósi szolgáltatóként elemi érdekük.

Ma sem tekintik konkurenciának Harkányt, sőt, véleményük szerint Villánnyal öszszefogva együtt lehetnek igazán sikeresek. Miután azonban mindeddig nem jelentkezett komolyan vehető érdeklődő a gyógyfürdőért, úgy gondolták, hogy nekik kell lépniük. Vannak is már kiforrott ötleteik arra, hogy mihez kezdenének, de a cégvezető egyetlen konkrétumként a gyógyászati részleg erőteljes fejlesztését említette. A látogatók számát néhány éven belül 7-800 ezerre tornásznák fel – most félmillió körüli lehet e szám. Úgy tudjuk, hogy a markáns önrész mellett a győztes uniós nagyprojekt gyenge pontja az, hogy a fejlesztési pénz elnyeréséért ma már tarthatatlannak tűnő kötelezettségeket vállaltak – vélhetően ezek enyhítése is a célok között szerepel.  n Babos A.

Nagyon kell a pénz

Harkány polgármestere szerint egy jó vételi ajánlatot adó befektető az egyetlen lehetőség számukra, hisz így a beérkező pénzzel – többségi részüket megtartva – megvalósíthatnák a fürdőfejlesztést és belváros-felújítást is tartalmazó nyertes uniós nagyprogramot.

Az ehhez szükséges önrész ugyanis egyelőre nem áll rendelkezésre sem a gyógyfürdőnél, sem az önkormányzatnál, pedig az majd másfél milliárd. A képviselő-testület viszont szeretné azt is, ha a gyógykórházzal közös, előkészített fúzióról való tárgyalások is folytatódnának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!