Közélet

2012.07.16. 18:15

Egészen élethű bábukon gyakorolhatnak

Címkék#Pécs

Egyedülálló szimulációs laborban gyakorolhatnak a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának diákjai várhatóan jövő szeptembertől. A fejlesztés fontosságát jól mutatja, hogy hallgatói kezdeményezésre indult el.

F. Z.

– Ez egy komplex labor lesz, amelyet minden egészségügyi szakterület képviselője tud majd használni – tudtuk meg Maróti Pétertől, az ÁOK hallgatói Önkormányzatának vezetőjétől. – Mi nyolcmillió forinttal szálltunk be, s azonnal csatlakozott hozzánk a külföldi hallgatók önkormányzata (EGSC), a kar vezetése, valamint több nagy, egészségiparban érdekelt cég is. A labor legkevesebb 150 millióba kerül, de ha igazán jó felszereléseket akarunk, akkor akár ennek a duplája is lehet. Ezért jelentős összegekre pályázunk.

A laborban a tervek szerint élethű, magas minőségű tanbábukon gyakorolhatnának a kar hallgatói, gyakorlatilag mindenféle orvosi szituációt. Maróti Péter ugyanakkor hangsúlyozta: a labor természetesen nem helyettesíti a valós klinikai környezetben való tanulást – a cél, hogy kialakuljon egy egészséges arány abban, hogy mit gyakorolnak a diákok a laborban, és mit a valódi betegeken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!