Postabontás

12 órája

A parkolóba felfestett kerekesszék nem tréfa - hangsúlyozza olvasónk

A mozgáskorlátozott parkolóhelyek illetéktelen használatával kapcsolatban számos panaszt olvashattunk már a Postabontásban. Rendszeresnek mondható a szabálytalanság, vagyis, hogy olyanok hagyják ezeken a kijelölt helyeken az autóikat, akik a jogosultsághoz szükséges kártyával nem rendelkeznek.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Mozgáskorlátozott lévén érzékenyen érint a probléma – írja olvasónk. És bizony nem is szoktam szó nélkül hagyni a dolgot - jellemzően hipermarketeknél találom szembe magam a jelenséggel. És ha látom, hogy nincs a szélvédőn az igazolvány, van, hogy megvárom, amíg a boltból kijön az autó vezetője. Egyik ilyen alkalommal nyomdafestéket nem tűrő hangnemben elküldtek melegebb éghajlatra, egy másik esetben pedig annyi volt a reakció, hogy minek idegesítem ezen magam, hiszen ha esetleg kiszabna valaki büntetést, azt nem nekem kell kifizetnem. 

Nos, akkor szeretném tisztázni a helyzetet: nem viccből festik fel a kerekesszékeket bizonyos helyekre a parkolókban.

 És nem azért zavar, hogy illetéktelenek használják ezeket a mozgáskorlátozottak számára kijelölt helyeket, mert nincs jobb dolgom, és ezt figyelgetem naphosszat, hanem érintettként nekem nagy könnyebbség, ha a bejárathoz legközelebb eső helyről tudok az üzletbe besétálni, majd onnan vissza. A másik pedig, ami talán még komolyabb indok, hogy a szűk parkolóhelyeken egy kerekesszéket kivenni az autóból lehetetlen.

Én ugyan nem kényszerülök ilyen segédeszköz használatára, de sok ismerősöm igen, és bizony ők csak a kijelölt helyeken tudnak zökkenőmentesen kiszállni. Hát, ezért szoktam szóvá tenni, ha szabálytalanságot látok. Pedig ez sokkal inkább a hatóságok feladata lenne. Ha szigorúbban és gyakrabban tartanának célzott ellenőrzéseket, talán várható lenne valami javulás ezen a téren. Mindenesetre meg kellene próbálni! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!