Közélet

2014.12.30. 13:19

Adakozásból vásárolnak két új lélegeztető gépet

Címkék#mohács

Rövidesen újabb korszerű berendezésekkel gyarapodik a mohácsi kórház: két lélegeztető gépet, egy szívultrahang-készüléket vásárolnak, s nemsokára az új CT-t is üzembe állíthatják.

M. B.

A kórház Szili László Alapítványa részére a közelmúltban adta át a roma–magyar keresztény közösség azt a félmillió forintot, ami még hiányzott a tízmillió forintba kerülő szívultrahang- készülék árához.

Az egyik gyógyszergyártó cég nyáron tartott „Egészségváros” programja mohácsi állomásán csúcsot döntött a résztvevők száma, akik fejenként háromszáz forinttal toldották meg a cég kétmilliós adományát, így összesen több mint hétmillió forint gyűlt össze. Ezt az összeget az alapítvány kiegészítette, így már megrendelhették a két új lélegeztető gépet is.

Mindezek mellett várhatóan májustól már működni a fog az új, 120 millióba kerülő CT-berendezés is, az eddig használtat pedig eladják. Az érte kapott pénzből az emlődaganat megelőzését, vagy a csontritkulás kiszűrését szolgáló gépet vásárolnak.

A mohácsi kórház ellátási területén nyolcvanezren élnek, évente 2200 betegnek kellett Pécsre utazni CT-vizsgálatra, amit idén már helyben végezhettek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!