Kék hírek, bulvár

2014.02.05. 14:53

Uszodai klórgázmérgezés: két év próbára bocsátás

Címkék#komló

Kedden két év próbára bocsátották a gépészeket, akik felelőssé tehetők a 2012 májusában történt klórgázmérgezésért. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak fellebbeztek.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Ahogy arról lapunk beszámolt, az ominózus eset során sósav helyett hipó került az egyik tartályba a komlói uszodában, az anyagok keveredése pedig azonnal beindította a (fulladást, akár halált is okozó) klórgázképződést. Amint a dolgozók észlelték a tévesztést (a kannák felcserélését), azonnal jelentették, valamint vízzel kezdték hígítani a keveréket.

Az intézmény munkatársai értesítették a tűzoltókat, és megkezdték az épület kiürítését. Az uszodában ugyanis általános iskolás és gimnazista gyerekek voltak úszásoktatáson – mindannyiukat az épület mögötti játszótérre terelték. A klórgáz belélegzése miatt többen orvosi ellátásra szorultak a nap folyamán, a mentőszolgálat információi szerint 17 főt láttak el – közöttük egy felnőttet, aki öt gyermekkel a helyszínen maradt. A többieket kórházba szállították, és 24 órás megfigyelésre bent tartották.

A két gépésznek foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt kellett bíróság elé állnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!