Kék hírek, bulvár

2011.04.29. 20:38

Döbbenetes kórlapcsere: értesítették a rokon haláláról, pedig még élt

Döbbenetes félreértésre derült fény a közelmúltban: a mohácsi kórházban egyelőre nem tisztázott okokból összekevertek két beteget. Ez önmagában is súlyos hiba – ám a történetet tovább bonyolítja, hogy az egyik beteg elhunyt.

F. Z. (Dunántúli Napló)

– Édesanyám három héten keresztül feküdt az intenzíven – mondta el a Dunántúli Naplónak Bencsik Ferencné. – Az egyik péntek délután csörgött a telefon. S a vonal másik végén a kórház egyik orvosa volt, aki közölte: szerettünk néhány perccel korábban elhunyt. Mi a kezdeti sokk után azonnal intézkedni kezdtünk: szerveztük a temetést, szóltunk a rokonoknak. Két nap múlva azonban újra csörgött a telefon: kiderült, hogy nem az édesanyám halt meg, hanem a szobatársa.

A családtagok természetesen azonnal rohantak a kórházba. Szerettük valóban életben volt, ugyanazon az ágyon feküdt, amelyiken pénteken is – valószínűleg annyi történt, hogy az egyik orvos összecserélhette a kórlapokat.

– Édesanyám aztán hat nap múlva eltávozott az élők sorából. Azt feltétlenül szeretném leszögezni, hogy semmiféle kártérítési igényt nem támasztottunk – tette hozzá Bencsik Ferencné. – Mindössze azt szerettük volna, ha a hibázó orvos elénk áll, és bocsánatot kér.

Ő erre nem vette a fáradtságot – ugyanakkor köszönettel tartozunk Rajnai Ilona doktornőnek, aki végig mellettünk volt, és Dénes László igazgatónak, aki a kórház nevében elnézést kért a hiba miatt.

Dr. Dénes Lászlót, a mohácsi kórház vezetőjét pénteken többször is kerestük telefonon, ám nem sikerült beszélnünk vele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!