Gazdaság

2013.10.02. 13:32

Százmilliós tőkeemeléssel „adós” a Zsolnay új tulajdonosa

Címkék#Pécs

Nem teljesítette határidőre, most hétfőre a Zsolnay-gyár új tulajdonosa, Bachar Najari a soron következő szükséges, 100 millió forintos tőkeemelést.

Babos A.

A manufaktúra részleges értékesítését rögzítő szerződés feltételei között egyaránt szerepelt vételár és tőkeemelés. Csakhogy, amint azt a pécsi önkormányzat pénzügyi osztályán elmondták, a szeptember 30-ig teljesítendő 100 milliós tőkeemelésről az igazgatóságnak kellett volna döntenie. Ám ennek cégeljárási akadályai voltak, mert az igazgatóság tagjainak személyében beállt változások átvezettetése még nem történt meg. Mint megírtuk: Barna Béla, a Pécs Holding vezérigazgatója nyáron lemondott igazgatótanácsi tagságáról.

Az önkormányzat most a szükséges döntés mielőbbi pótlására vár, és a késedelmes teljesítés miatt kötbért kötött ki, de a befektető felelősségét vizsgálni fogja, így azt akár el is engedheti. A befektető a 180 milliós vételárat már kifizette, az 500 milliós tőkejuttatásból eddig 200 milliót teljesített-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!