Gazdaság

2011.03.10. 20:04

Elodázza pécsi fejlesztését az Auchan

A válságadó miatt idén nem adnak át új Auchan áruházat Magyarországon – közölte a napokban sajtótájékoztatón Jean-Paul Filliat, a francia tulajdonú áruházlánc magyarországi cégvezetője.

K. E. (Dunántúli Napló)

A vezérigazgató a döntést azzal magyarázta: „nincs annak értelme, hogy eggyel több áruházon veszítsünk pénzt”.

A Dunántúli Napló érdeklődésére kiderült, hogy a központi döntés befolyásolja az Auchan pécsi terveit is. Mint ismeretes, a cég ingatlanfejlesztő érdekeltsége már több mint két éve rendelkezik egy 56 hektáros területtel a megyeszékhely határától délre, a tervezett ipari parkhoz kapcsolódóan.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A pécsi Auchan áruház helyén eddig a földmunkákat végezték el
[/caption]

---------------------------------------------------------------------------
Egyelőre nem épül meg egy tervezett nagyáruház Pécs határában - mi a véleménye? Szavazzon a középső hasábban!
---------------------------------------------------------------------------

Gillemot Katalin, az Auchan kommunikációs vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy idén biztosan nem nyílik áruház Pécsett sem. Mint a szakember tájékoztatott, ugyanakkor az nem zárható ki, hogy a cég ebben az évben mégis megindítja ingatlanfejlesztését. Az erről születő döntés egyértelműen az áruházlánc magyarországi forgalmának, illetőleg eredményességének alakulásától függ.

Gillemot Katalin közölte, hogy az Auchannak továbbra is egyértelmű szándéka a pécsi fejlesztés megindítása. A pillanatnyi helyzetben ez nem csak a vásárlóerő, hanem a gazdasági környezet alakulásának is függvénye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!